Willem III kazerne Apeldoorn

Willem III kazerne Apeldoorn

Willem III kazerne Apeldoorn Project foto's

Renovatie en uitbreiding Willem III Kazerne Apeldoorn

Aan de Sportlaan in Apeldoorn is het bestaande half cirkelvormige gebouw van de Willem III kazerne gerenoveerd. Het pand is aan de buitenzijde in de oorspronkelijke staat teruggebracht, later aangebrachte dakkapellen zijn verwijderd en het dak is vernieuwd. Aan de binnenzijde is het gebouw compleet gestript, constructief aangepast en opnieuw afgebouwd.

De uitbreiding van het complex bestaat uit een betonnen kelder met een vloeroppervlak van maar liefst 9600 m². Hierin zijn diverse voorzieningen zoals schietbanen, oefenruimtes, een sporthal en sanitair ruimtes gerealiseerd.  Uiteindelijk is daarvan alleen de nieuwe sporthal nu nog zichtbaar, de resterende faciliteiten zijn door een aangestort zandbed aan het zicht onttrokken.

De basis van dit keldercomplex wordt gevormd door het STYROFOAM isolatiemateriaal van Dow Benelux / Blauwplaat. De keldervloer en -wand alsmede het kelderdek zijn voorzien van ROOFMATE SL en deels van FLOORMATE 500. De goede combinatie van hoge druksterkte, vochtongevoeligheid en hoge thermische weerstand maken Styrofoam isolatie tot een duurzame isolatieoplossing in deze toepassingsgebieden. 

Dit bijzondere project met een aanneemsom van ca. 20 miljoen euro en een bouwtijd van 24 maanden is op 22 mei 2014 opgeleverd en vormt nu het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum voor de Koninklijke Marechaussee.

Project : Renovatie & uitbreiding Willem III kazerne Apeldoorn
Opdrachtgever : Ministerie van Defensie
Architect : Dienst Vastgoed Defensie, Dir. Noord Zwolle
Hoofdaannemer : Draisma & De Vries en Verburg
     
Realisatie : 2012 - 2014
Toepassing : keldervloer, - wand en -dek
Product : Roofmate SL-A, Floormate 500-A
Hoeveelheid : 11.625,00 m², 629,00 m²terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135