Velve Lindenhof Enschede

Velve Lindenhof Enschede

Velve Lindenhof Enschede Project foto's

In de wijk Velve Lindehof te Enschede realiseren Bouwcombinatie Te Pas bouw & De Groot Vroomshoop in opdracht van woningcorporatie De Woonplaats een nieuwbouwproject van 211 woningen. De oude bestaande wijk is compleet gesaneerd en stedenbouwkundig heringericht. Hierbij is rekening gehouden met belangrijke waarden als ruimte, licht, diversiteit en duurzaamheid.

Dat duurzaamheid hier een belangrijke factor is blijkt wel uit het feit dat de woningen volgens ‘passiefhuis’ standaard worden gebouwd. De totale EPC waarde van de woningen komt niet boven de 0,4 uit, zodat het energiegebruik van de woningen zeer gering zal zijn. Binnen Nederland is dit een uniek project vanwege de grote schaal waarop deze nieuwe bouwmethode is toegepast.

In de badkamers van de woningen maakt men gebruik van de BASETEC bouwplaat en de BASETEC Basic Board prefab douchevloer. Deze kant-en-klare douchevloer, voorzien van waterdicht ingebouwd afvoersysteem en perfect afschot, wordt in de vloer geïnstalleerd en aangesloten op de afvoerleiding. Het overige vloeroppervlak wordt op niveau gebracht door toepassing van 40 mm dikke BASETEC bouwplaten.

BASETEC is niet alleen kostenbesparend door de snelle en eenvoudige installatie,maar ook vanwege de uitstekende constructieve en mechanische eigenschappen. BASETEC realiseert een duurzame oplossing dankzij de hoge permanente druksterkte, vochtongevoeligheid op lange termijn en uitstekende thermische eigenschappen.

Project :  221 woningen Velve Lindenhof Enschede
Opdrachtgever :  woningbouwcorporatie De Woonplaats Enschede
Architect :  Beltman Architecten Enschede
Hoofdaannemer :  Te Pas Bouw Enschede & De Groot Vroomshoop
     
Realisatie :  2011
Toepassing :  vloer, inloopdouche
Product :  BaseTec bouwplaat, BaseTec Basic Board
Hoeveelheid :  900 m2, 192 stuksterug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135