The Wall Utrecht

The Wall Utrecht

The Wall Utrecht Project foto's

The Wall is een multifunctioneel gebouw annex geluidscherm, gelegen aan de A2 tussen Utrecht en Maarsen. Dit 800 meter lange, markante gebouw is het nieuwe visitekaartje van de stad Utrecht. The Wall valt naast zijn lengte op door een esthetisch zeer fraai gevormde rode band die het gebouw rondom accentueert.

De primaire functie van het gebouw is grootschalige detailhandel met winkels als Saturn, BCC, Toys XL, Mega Bike, TopShelf, Leeftrends, Karwei en Mc Donalds. Daarnaast zijn er ook een hotel en congrescentrum gevestigd. Het totale vloer oppervlak van The Wall bedraagt, inclusief parkeerplaatsen, maar liefst  65.000m2.

Bovenop dit futuristische onderkomen ligt het Pardak systeem van Zoontjens Beton. De basis van dit parkeerdak systeem wordt gevormd door 6.900 m2 van het STYROFOAM isolatiemateriaal FLOORMATE 700 van Dow Benelux / Blauwplaat. Deze zeer drukvaste en vochtongevoelige XPS-isolatie werkt volgens het omkeerdak principe, waarbij in tegenstelling tot conventionele daken de isolatie op in plaats van onder de dakbedekking geplaatst wordt.

FLOORMATE 700 isolatie draagt zo niet alleen de bovenliggende componenten van het parkeerdak, maar ook geparkeerde en rijdende voertuigen. Daarnaast beschermt de blauwe XPS-isolatie de onderliggende dakconstructie tegen thermische schokken en beschadigingen waardoor de levensduur van de dakconstructie aanmerkelijk wordt verlengd.

Project :  The Wall Leidsche Rijn Utrecht
Opdrachtgever :  Burgfonds Zaltbommel
Architect :  VVKH Architecten Leiden
Hoofdaannemer :  Van Wijnen Waalwijk
     
Realisatie :  2010
Toepassing :  parkeerdek / parkeerdak
Product :  Floormate 700-A
Hoeveelheid :  6.912,20 m2

 

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135