The Phone House Amersfoort

The Phone House Amersfoort

The Phone House Amersfoort Project foto's

Op een fenomenale zichtlocatie in de geluidswal bij Amersfoort ter hoogte van de snelweg A1, is het hoofdkantoor van telecom aanbieder The Phone House Netherlands gebouwd. Dit door Heijligers Bouw gerealiseerde pand heeft drie verdiepingen met in totaal 3000 m2 aan kantoorruimte met daaronder even zoveel magazijn. Deze magazijnruimte wordt aan drie zijden omsloten door de geluidswal.

Verder zijn er 100 parkeerplaatsen die zich gedeeltelijk op het dak en deels in de geluidswal bevinden. De parkeerplaatsen op het dak zijn overigens van buitenaf aan het zicht onttrokken. Het gebouw ligt vlakbij de entree van het bedrijventerrein bij de afslag Amersfoort Noord  en is daardoor prima bereikbaar.

Bij de bouw van dit eerste project in de geluidswal die de wijk Vathorst afschermt van de snelweg, is ter plaatse van de kelderwand gekozen voor 630 m2 van het STYROFOAM isolatiemateriaal ROOFMATE SL van Dow Benelux / Blauwplaat. Deze zeer drukvaste en vochtongevoelige XPS-isolatie zakt niet uit en is goed voor een duurzame thermische isolatie van dit deel van de constructie. Daarnaast beschermt ROOFMATE SL de ondergrondse bouwdelen en waterdichting tegen invloeden van buiten.

Project :  The Phone House Amersfoort
Opdrachtgever :  Heijligers Projectonwikkeling Amersfoort
Architect :  Mies Architectuur Ede
Hoofdaannemer :  Heijligers Bouw Amersfoort
     
Realisatie :  2007
Toepassing :  kelderwand / geluidswal
Product :  Roofmate SL-X
Hoeveelheid :  630,00 m2

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135