Tabaknatie Antwerpen (B)

Tabaknatie Antwerpen (B)

Tabaknatie Antwerpen (B) Project foto's

Tabaknatie is de grootste wereldspeler in de opslag van ruwe tabak. In Antwerpen worden gemiddeld zo'n 10.000 verschillende loten tabak bewaard. Vanuit Antwerpen worden de loten getransporteerd naar 50 verschillende landen.

Tabaknatie Antwerpen bouwt op 35 hectare in het Logistiek Park Waasland een nieuw complex met de naam Amos. Dat zal bestaan uit meerdere gebouwen die samen 220.000 m² beslaan. Het project omvat naast de vijf magazijnen gelegen aan weerszijde van een functionele en overdekte middenstraat, één modern bureelgebouw en een truck-wash installatie.

Bij de dakopbouw heeft men gekozen voor verlijming met INSTA-STIK daklijm van Dow Benelux. Deze PU-spuitlijm is geschikt voor de meeste gangbare isolatieplaten, diverse ondergronden en vliesgecacheerde membranen.

In de eerste fase is er met INSTA-STIK 40 mm EPS isolatie op het dak bevestigd, waarna er in de tweede fase een PVC membraan met INSTA-STIK in vernevelde toestand op is geïnstalleerd. Tevens werd INSTA-STIK daklijm gebruikt voor de verlijming van Rockwool in opstanden van de lichtstraten.

Project :  Distributiecenter Tabaknatie Antwerpen (B)
Opdrachtgever :  N.V. Tabaknatie Antwerpen (B)
Architect :  Arcade Kontich (B)
Hoofdaannemer :  Van Maercke Kluisbergen (B)
     
Realisatie :  2009, 2010
Toepasing :  verlijming EPS, Rockwool, en PVC dakbedekking
Product :  Insta-Stik daklijm
Hoeveelheid :  210.000 m2

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135