Nuon Eemshaven

Nuon Eemshaven

Nuon Eemshaven Project foto's

In opdracht van energieonderneming Nuon werd in de ‘Energy Valley’ te Eemshaven een nieuwe, schone en moderne energiecentrale gebouwd.  Deze Nuon Magnum centrale, met een capaciteit van 1.200 megawatt, kan maar liefst twee miljoen Nederlandse huishoudens van elektriciteit voorzien.

De zogenoemde multifuel centrale wekt energie op uit zowel kolen, biomassa en gas. Shell verleende Nuon een licentie voor toepassing van hun moderne kolenvergassingstechnologie. Wereldwijd geldt deze technologie als de standaard voor het zo schoon mogelijk verwerken van kolen voor stroomproductie. Behalve kolen en biomassa wil Nuon in de nieuwe centrale ook gas inzetten om flexibel te kunnen inspringen op ontwikkelingen in de brandstoffenmarkt.
De centrale levert direct en indirect ongeveer driehonderd nieuwe arbeidsplaatsen op in Noord-Nederland.

De basis van deze energiecentrale wordt gevormd door 3.150 m2 van het STYROFOAM isolatiemateriaal FLOORMATE 500 van Dow Benelux / Blauwplaat. Deze drukvaste en vochtongevoelige XPS-isolatie is draagkrachtig genoeg om de bovenliggende vloer en belastingen die daarop worden uitgeoefend te kunnen weerstaan. FLOORMATE 500 biedt een duurzame drukweerstand en uitstekende isolatiewaarde voor de levensduur van dit gebouw.

Project :  Nuon Energiecentrale Eemshaven
Opdrachtgever :  Energiebedrijf Nuon
Architect :  Royal Haskoning Architecten Nijmegen
Hoofdaannemer :  Jorritsma Bouw Bolsward
     
Realisatie :  2010
Toepassing :  industriële vloer
Product :  Floormate 500-A
Hoeveelheid :  3.151,00 m2

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135