Markthal Rotterdam - BREEAM

Markthal Rotterdam - BREEAM

Markthal Rotterdam - BREEAM Project foto's

In hartje Rotterdam wordt momenteel druk gebouwd aan een markant hoefijzervormig gebouw met een hoogte van veertig meter en een vloeroppervlak ter grootte van een voetbalveld.

Geïnspireerd door overdekte markthallen in steden als Barcelona, Stockholm en Birmingham ontwierp het Rotterdamse architectenbureau MVRDV dit bijzondere object, dat straks een honderdtal ondernemers met een gevarieerd aanbod aan versproducten zal gaan huisvesten.

De boog van deze nieuwe Markthal in het Laurenskwartier biedt plaats aan 100 versunits, 15 foodshops en 8 restaurants, 228 appartementen en 1200 parkeerplaatsen.

Belangrijk uitgangspunt bij dit project is duurzaamheid, getuige het feit dat er is gekozen om te bouwen volgens de BREEAM-NL beoordelingsmethode.

Voor de afdichting en isolatie van de buitenschil is gekozen voor een combinatie van een zelfklevend glasvezelgewapend EPDM rubber waarop XENERGY isolatie wordt verlijmd met Insta-Stik ETICS.
Hier overheen worden natuursteen gevelelementen geplaatst.

Speciaal voor dit project is de hechting getest tussen de gebruikte EPDM en de Insta-stik ETICS lijm. Insta-Stik ETICS geeft volgens deze testen een hechtsterkte van tenminste 0,07 N/mm² tussen EPDM en isolatie waardoor een duurzame hechting op lange termijn gewaarborgd is. Het gebruik van Insta-Stik voor gevelisolatie is toegestaan volgens de laatste versie van de Europese norm ETAG 004.  

Het gebruik van XENERGY IB elimineert het risico van loslatende cacheerlagen, de isolatie kan daarom veilig gelijmd worden aan de ondergrond. De gesloten celstructuur van XENERGY IB maakt de isolatie ongevoelig voor vocht, waardoor neerslag die tussen de natuursteen de isolatie bereikt, ook op de lange termijn geen invloed zal hebben op de isolatiewaarde. Een extra damp open folie tegen vocht is hier niet nodig.

XENERGY is een innovatief product vanwege zijn lagere milieubelasting en hogere rendement. De productielocatie van de XENERGY en de productielocatie van de basisgrondstof styreen zijn ISO14001 gecertificeerd.

project :  Markthal Rotterdam
opdrachtgever :  Provast Nederland B.V.
architect :  MVRDV Architekten Rotterdam
hoofaannemer :  J.P. van Eesteren Barendrecht
     
realisatie :  2009 - 2014
toepassing :  buitenmuren
product :  Xenergy IB, Insta-Stik ETICS
hoeveelheid :  1335 m²
     
>> Lees meer over Xenergy HR isolatie
>> Lees meer over de Markthal in Rotterdam
 
bronnen: markthalrotterdam.nl | Dow Building Solutions | Blauwplaat BV 

 

 

  


 

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135