Malberg Maastricht

Malberg Maastricht

Malberg Maastricht Project foto's

De gemeente Maastricht, woningcorporaties Woonpunt en Servatius en projectontwikkelaar AM Wonen knappen samen de wijk Malberg op. Bij de start van het buurtontwikkelingsplan (BOP) bestond de wijk Malberg uit ongeveer 2800 woningen, waarvan 90 procent sociale huurwoningen. Hoewel de buurt er in het algemeen groen en redelijk verzorgd uitzag, waren veel van de sociale huurwoningen verouderd.

Om ervoor te zorgen dat de buurt en de bewoners een goede toekomst tegemoet gaan, hebben bovengenoemde partijen de handen ineengeslagen. Door een breed, samenhangend pakket aan maatregelen te nemen, dienen de doelstellingen op sociaal-economisch gebied uit het ‘BOP’ te worden gerealiseerd.
 
Zo wordt het woningaanbod gevarieerder en kwalitatief beter door sloop van oude flats en de bouw van nieuwe woningen en appartementen. Ook renovatie en verkoop van sociale huurwoningen dragen bij aan de kwaliteitsverbetering in de wijk. Toename van de kwaliteit van Malberg gebeurt verder door uitbreiding van de hoofdinfrastructuur en versterking van de relatie met het landschap via groene wiggen.

Bij de bouw van 36 appartementen is hier gebruik gemaakt van de STYROCK kantplank. Deze lichtgewicht isolerende kantplank vormt bij dit project een gedeeltelijk zichtbare afsluiting tot de fundering. STYROCK is niet alleen kostenbesparend door de snelle en eenvoudige installatie, maar ook vanwege zijn uitstekende thermische eigenschappen en vochtongevoeligheid op de lange termijn. STYROCK realiseert een duurzame beperking van het warmteverlies in dit deel van de constructie.

Project :  36 appartementen Malberg Maastricht
Opdrachtgever :  Servatius Wonen en Vastgoed
Architect :  Coenegracht Kromwijk Architecten
Hoofdaannemer :  Bas Bouw B.V. Maastricht-Airport
     
Realisatie :  2011
Toepassing :  kantplank
Product :  Styrock Cementgrijs
terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135