Landal Aelderholt

Landal Aelderholt

Landal Aelderholt Project foto's

Landal GreenParks exploiteert ruim 11.000 accommodaties op 68 vakantieparken in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. De organisatie kenmerkt zich door gastvrijheid, persoonlijke aandacht en respect voor natuur en milieu.

In Drenthe nabij Emmen ligt Landal Aelderholt, een recreatiepark van 251 luxe vakantiebungalows. Op dit park zijn 30 nieuwe vakantiewoningen gerealiseerd. Bij deze uitbreiding is ook rekening gehouden met de missie van Landal GreenParks op het gebied van duurzaam ondernemen.

De familiehuizen zijn gebouwd op basis van de meest actuele inzichten als het gaat om materiaalkeuze, isolatienormen en hergebruik. Al deze voorzieningen doen overigens geen afbreuk aan het landschappelijke karakter van de architectuur. De vormgeving van de recreatiewoningen is namelijk geïnspireerd op de prachtige uitstraling van de Drentse Saksische boerderijen.

Voor de reductie van het warmteverlies in het gebied van onderdorpel tot fundering, is er gekozen voor de STYROCK kantplank in de kleur ANTRACIET. Deze lichtgewicht isolerende kantplank vormt een gedeeltelijk zichtbare afsluiting tot de fundering.

STYROCK ANTRACIET vormt hier een fraaie esthetische oplossing en bespaart kosten door de snelle en eenvoudige installatie. Door de uitstekende thermische eigenschappen en vochtongevoeligheid realiseert STYROCK ANTRACIET een duurzame beperking van het energieverlies in dit deel van de constructie.

Project :  Nieuwbouw 30 luxe recreatiewoningen Landal Aelderholt
Opdrachtgever :  Landal Greenparks
Architect :  Factor Architecten Duiven
Hoofdaannemer :  Van Wijnen Deventer
     
Realisatie :  2011
Toepassing :  kantplank
Product :  Styrock Antraciet

 

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135