Huis van de Sport

Huis van de Sport

Huis van de Sport Project foto's

In opdracht van de gemeente Haarlemmermeer verrijst in Hoofddorp een duurzame sportaccommodatie. Bouwcombinatie Vaessen-Sprangers realiseert hier het door Koppert+Koenis architecten ontworpen Huis Van de Sport, een grootschalig sportcomplex met ruimte voor top-, breedte- en aangepaste sport.

Het Huis van de Sport biedt met maar liefst 16.000 m² oppervlak plaats aan een sporthal met 1.500 tribuneplaatsen, een turncentrum en vier zwembaden waarvan 1 wedstrijdbad en aanvullend horeca en fitness.

De gemeente hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen. Het ontwerp voldoet daarom niet alleen aan bepaalde economisch en sportieve eisen, maar ook aan een aantal belangrijke duurzaamheidscriteria. Zo voldoet het Huis van de Sport aan een EPC-van tenminste 0,7 in plaats van de nu nog gebruikelijke 0,9. Daarnaast moet het complex in staat zijn om zelf minimaal 10% van de benodigde energie duurzaam op te wekken.

Om aan deze hoge eisen en verwachtingen te voldoen is er op isolatiegebied gekozen voor diverse STYROFOAM oplossingen. Zo is de kelderwand voorzien van de drukvaste en vochtongevoelige ROOFMATE SL isolatie. De funderingsbekisting is vervaardigd uit op maat aangeleverde STYROFOAM LB. Deze isolatie is speciaal ingefreesd zodat de bekisting ter plaatse op efficiënte wijze kon worden geplaatst. Het vloeroppervlak is geïsoleerd met de zeer drukvaste FLOORMATE 200 XPS-isolatie.

In totaal is Het Huis van de Sport geïsoleerd met ruim 15.000 m² STYROFOAM isolatiemateriaal van Dow Benelux / Blauwplaat. Met dit project is een bedrag gemoeid van in totaal 44,6 miljoen euro. Het complex zal naar verwachting in 2014 in gebruik worden genomen.

Project :  Huis van de Sport Hoofddorp
Opdrachtgever :  Gemeente Haarlemmermeer
Architect :  Koppert + Koenis Architecten IJsselstein
Hoofdaannemer :  Vaessen Raamsdonksveer / Sprangers Breda
     
Realisatie : 2010 - 2014
Toepassing : vloer, funderingsbekisting, kelderwand
Product : Floormate 200 SL-X, Roofmate SL-X, Styrofoam LB-A
Hoeveelheid : 9.549 m², 2.747 m², 2.735 m²

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135