Google Eemshaven

Google Eemshaven

Google Eemshaven Project foto's

Zoekgigant Google bouwt een nieuw datacenter van ruim 40 hectare in de Eemshaven. De keuze voor Noord Groningen is ingegeven door het feit dat op deze locatie elf internetkabels die Europa en de Verenigde Staten met elkaar verbinden aan land komen.

Daarnaast spelen ook de betrouwbare energievoorziening en de goede infrastructuur een belangrijke rol. Verder is het gematigde Nederlandse zeeklimaat met een gemiddelde temperatuur van 10 graden een gunstige omgeving voor het koel houden van de tienduizenden servers.

Het datacenter wordt aanvullend gekoeld met natuurlijke en aanwezige bronnen zoals koele lucht en grijs water (huishoudelijk afvalwater). Het datacenter moet 50 procent minder energie dan gemiddeld gaan gebruiken en zal worden gevoed  met duurzame energie van een nabijgelegen windmolenpark.

Het STYROFOAM isolatiemateriaal van Dow Benelux Blauwplaat levert een belangrijke en duurzame bijdrage aan de reductie van het energieverbruik. De fundering en vloeren worden voorzien van ROOFMATE SL isolatie. De unieke combinatie van hoge druksterkte, vochtongevoeligheid en hoge thermische weerstand maken Styrofoam isolatie tot een duurzame isolatieoplossing in dit specifieke toepassingsgebied.

Met dit project is een investering gemoeid van 600 miljoen euro. Het datacenter is goed voor 150 permanente banen in de regio.

Project : Datacenter Google Eemshaven
Opdrachtgever        : Googe Inc.
     
     
Realisatie : 2015 - 2017
Toepassing : vloer, kelderwand
Product : Roofmate SL-A
Hoeveelheid : 21.000 m2
     
     

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135