Geuzenveste Utrecht

Geuzenveste Utrecht

Geuzenveste Utrecht Project foto's

Als onderdeel van een wijkvernieuwingsproject ontwikkelt Woningcorporatie Mitros de Geuzenwijk in Utrecht met het project Geuzenveste. Dit deel van de wijk Zuilen ligt ingeklemd tussen de rivier De Vecht in het oosten en het Amsterdam-Rijnkanaal in het westen.

Geuzenveste is een groot en complex bouwwerk, dat bestaat uit de bouw van 56 huur-, 18 zorg- en 161 koopwoningen. Alle bewoners hebben de beschikking over een eigen parkeerplaats.

De naam Geuzenveste zegt alles over de historie én het karakter van de nieuwbouw: de charme van het verleden wordt gecombineerd met moderne architectuur en voorzieningen. Geuzenveste typeert zich door een gevarieerd woningaanbod. De realisatie is in handen van bouwcombinatie BAM Woningbouw Utrecht en ERA Contour en bestaat uit eengezinswoningen, appartementen en maisonnettes in zowel  de koop- als huursector.

In dit project is gebruik gemaakt van de STYROCK kantplank. Deze lichtgewicht isolerende kantplank vormt hier een gedeeltelijk zichtbare afsluiting tot de fundering. STYROCK is niet alleen kostenbesparend door de snelle en eenvoudige installatie, maar ook vanwege zijn uitstekende thermische eigenschappen en vochtongevoeligheid op de lange termijn. STYROCK realiseert een duurzame beperking van het warmteverlies in dit deel van de constructie.

Project :  235 woningen Geuzenveste Utrecht
Opdrachtgever :  Woningcorporatie Mitros Utrecht
Architect :  Roeleveld Sikkes Architecten Den Haag
Hoofdaannemer :  Bouwcomb. BAM Woningbouw Utrecht & ERA Contour
     
Realisatie :  2010
Toepassing :  kantplank
Product :  Styrock Cementgrijs

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135