De Zandwaaier - BREEAM

De Zandwaaier - BREEAM

De Zandwaaier - BREEAM Project foto's

Aan de Zeeweg in Overveen is het nieuwe bezoekerscentrum De Zandwaaier gebouwd. In opdracht van PWN Waterleiding Bedrijf ontwikkelde BAM Utiliteitsbouw dit langwerpige gebouw met rieten dak. Voor het ontwerp liet BBHD Architecten zich inspireren door Merovingische boerderijen zoals die gebouwd werden in de 5e tot 8e eeuw.

Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunt bij nieuwbouw van het bezoekerscentrum De Zandwaaier is ontwikkeld als energiezuinig met een minimale belasting voor het milieu. Het ontwerp is tot stand gekomen aan de hand van de BREEAM-NL beoordelingsmethode met als doel om de kwalificatie EXCELLENT te verkrijgen.

Om aan deze hoge eisen en verwachtingen te voldoen is er op isolatiegebied gekozen voor diverse isolatie oplossingen. Zo is de vloer geïsoleerd met 1330 m² drukvaste en vochtongevoelige ROOFMATE SL-X. Vanwege de ISO en Cradle-to-Cradle certificering van STYROFOAM isolatieproducten krijgen deze een goede beoordeling binnen de BREEAM-NL methode. Daarnaast is het gebouw rondom voorzien van STYROCK isolerende lichtgewicht kantplanken. Dankzij de ISO14001 certificering draagt ook STYROCK bij aan een goede BREEAM waardering.

Project :  Nieuwbouw PWN De Zandwaaier Overveen
Opdrachtgever :  PWN Waterleiding Bedrijf Noord-Holland
Architect :  BBHD Architecten Schagen
Hoofdaannemer :  BAM Utiliteitsbouw Noordwest

 

   
Realisatie :  2012 - 2013
Toepassing :  vloer, kantplank
Product :  Roofmate SL-X, Styrock Antraciet
Hoeveelheid :  1330 m2, 180 m1

 

 

 

 

 

Lees meer over BREEAM-NL en Blauwplaat isolatie producten

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135