De Grijze Generaal Eindhoven

De Grijze Generaal Eindhoven

De Grijze Generaal Eindhoven Project foto's

Op de hoek tegenover het Winkelcentrum Woensel en het Catharina ziekenhuis bouwde Wooninc. De Grijze Generaal, een  markante gebouw dat gezichtsbepalend moet worden voor Woensel en omgeving. In dit gebouw bevinden zich ruim 150 fraaie appartementen in de huur- en koopsector speciaal voor senioren. In de eerste fase van de Grijze Generaal komen drieënveertig appartementen voor ouderen, een polikliniek voor ouderen en volwassenen en een kliniek voor ouderenpsychiatrie van de GGzE.

De Grijze Generaal volgt een vernieuwend woonconcept;  Sport, cultuur, recreatie en educatie worden gebundeld in één totaalconcept, geplaatst in een verzorgende omgeving. Dit leidt tot diversiteit, dynamiek, privacy en geborgenheid. De grijze generaal is een ontmoetingsplek voor jong en oud, bewoners  en buitenstaanders.

Uniek aan het plan is dat op de begane grond allerlei voorzieningen in één concept bijeenkomen. Naast 150 appartementen omvat fase twee tevens de bouw van een sport- en fitnesscentrum met zwembad, een bibliotheek en een zogenoemd ‘cultuurhuus' voor Woenselnaren. Onder de twee complexen bevindt zich een parkeergarage totaal 340 parkeerplaatsen.

Op een gedeelte van het dakoppervlak is een daktuin aangelegd. De basis hiervan wordt gevormd door 29.000 m2 van het STYROFOAM isolatiemateriaal ROOFMATE SL van Dow Benelux / Blauwplaat. De zeer drukvaste en vochtongevoelige XPS-isolatie draagt niet alleen de bovenliggende componenten van het tuindak, maar beschermt ook de onderliggende dakbedekking tegen thermische schokken en beschadigingen.

ROOFMATE SL functioneert volgens het omkeerdak principe, waarbij in tegenstelling tot conventionele daken de isolatie op in plaats van onder de dakbedekking geplaatst wordt. Niet alleen wordt de levensduur van de dakbedekking aanmerkelijk verlengd, ook installatie en onderhoud worden vereenvoudigd doordat alle componenten van het dak gemakkelijker toegankelijk zijn.

Project               :  Zorgcentrum De Grijze Generaal Eindhoven             
Opdrachtgever :  Wooncorporatie Wooninc. Eindhoven
Architect :  Architecten aan de Maas Maastricht
Hoofdaannemer :  Hurks Eindhoven
     
Realisatie :  2009
Toepassing :  tuindak
Product :  Roofmate SL-A
Hoeveelheid :  29.221,25 m2

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135