Dakpark Rotterdam

Dakpark Rotterdam

Dakpark Rotterdam Project foto's

Ter plaatse van een voormalig spoorwegemplacement aan de Vierhavenstraat in Rotterdam wordt momenteel een bijzonder dakpark gerealiseerd ter grootte van maar liefst 80.000 vierkante meter. Dit voor Nederland unieke dakpark wordt geïntegreerd in een multifunctioneel gebouw met een winkelboulevard en parkeergelegenheid.

Het ruimtegebruik in dit innovatieve project is optimaal doordat het dakoppervlak benut wordt voor de aanleg van een groot groen park. Aan de basis van het dakpark ligt 26.000 m2 van het STYROFOAM isolatiemateriaal FLOORMATE 500 van Dow Benelux / Blauwplaat. Deze blauwe XPS-isolatie maakt onderdeel uit van een innovatief systeem dat samen met groendak leverancier Nophadrain is ontwikkeld.

De zeer drukvaste en vochtongevoelige FLOORMATE 500 isolatie draagt niet alleen de bovenliggende componenten van het dakpark, maar beschermt ook de onderliggende dakbedekking tegen thermische schokken en beschadigingen.

De isolatie functioneert volgens het omkeerdak principe, waarbij in tegenstelling tot conventionele daken de isolatie op in plaats van onder de dakbedekking geplaatst wordt. Niet alleen wordt de levensduur van de dakbedekking aanmerkelijk verlengd, ook installatie en onderhoud worden vereenvoudigd doordat alle componenten van het dak gemakkelijker toegankelijk zijn.

Project
:  Dakpark Vierhavenstrip Rotterdam
Opdrachtgever :  Gemeente Rotterdam / Dura Vermeer Vastgoed
Architect :  Butzelaar en van Son Architecten Amsterdam
Hoofdaannemer :  Dura Vermeer Bouw Rotterdam
     
Realisatie :  2011
Toepassing :  tuindak / dakpark
Product :  Floormate 500-A, Roofmate MK
Hoeveelheid :  26.001,00 m2

 

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135