Basisschool Reitdiep Groningen

Basisschool Reitdiep Groningen

Basisschool Reitdiep Groningen Project foto's

Ter plaatste van de kruising Hoogeweg en Professor Uilkenslaan in Groningen verreist momenteel het gloednieuwe multifunctionele onderkomen van de Reitdiepschool. Dit duurzaam ontworpen gebouw zal met ingang van het schooljaar 2012-2013 niet alleen onderdak gaan bieden aan OBS Meander en de christelijke basisschool De Hoeksteen, ook kinderopvang Kits en naschoolse opvang SKSG worden hier gehuisvest.

Het combineren van kinderopvang, peuterspeelzaal en basisschool is zeer efficiënt door dubbel gebruik van huisvestingsvoorzieningen als groepsruimtes, kantoren, personeels- en vergaderruimte. Bovendien biedt het gebouw buiten schooltijden onderdak voor tal van wijkactiviteiten.

De gemeente Groningen, eigenaar en beheerder van het gebouw, laat tijdens de realisatie van het gebouw een breed pakket aan duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren zoals betonkernactivering en hybride ventilatie. Dit moet leiden tot beperking van energieverlies en een verbetert binnenklimaat.

Voor de reductie van het warmteverlies in het gebied van onderdorpel tot fundering, is er gekozen voor de STYROCK kantplank in de kleur ANTRACIET. Deze lichtgewicht isolerende kantplank vormt een gedeeltelijk zichtbare afsluiting tot de fundering. STYROCK ANTRACIET vormt hier een fraaie esthetische oplossing en bespaart kosten door de snelle en eenvoudige installatie. Door de uitstekende thermische eigenschappen en vochtongevoeligheid realiseert STYROCK ANTRACIET een duurzame beperking van het energieverlies in dit deel van de constructie.

Project :  Basisschool Reitdiep Groningen
Opdrachtgever :  OCSW Groningen
Architect :  Dok Architecten Amsterdam
Hoofdaannemer :  Friso Groningen
     
Realisatie :  2011
Toepassing :  kantplank
Product :  Styrock Antraciet
     

 

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135