Kroeven Roosendaal

Kroeven Roosendaal

Kroeven Roosendaal Project foto's

In de Roosendaalse wijk “Kroeven” wordt door BAM Woningbouw Breda, in opdracht van woningcorporatie Aramis Allee Wonen, grootschalige renovatie en nieuwbouw gepleegd op basis van het Passief Huis principe. In de verouderde wijk worden naast de renovatie van 246 woningen ook 102 nieuwe Passiefhuizen gerealiseerd.  Behalve duurzaamheid staan bij deze wijkmetamorfose ook een veelzijdig woningaanbod, veiligheid en functionaliteit centraal.

De Rc-waarde van de gemiddelde gebouwschil bedraagt straks 9, zodat een jaarlijkse besparing op de energierekening van ongeveer € 750,00 per huishouden kan worden gerealiseerd.

Bij de 102 nieuwbouwwoningen wordt gebruik gemaakt van de innovatieve STYROCK WH gevelpint. STYROCK WH met geïntegreerd waterholprofiel combineert isolatie, kantplank en waterslag in één element . Architectonisch voordeel is dat de voorzijde van deze geïsoleerde gevelplint niet terugspringt, maar in één lijn loopt met de bovenliggende houten en leisteen gevelafwerking.

Voor de BAM was het geringe gewicht van de STYROCK WH gevelplint hier een belangrijk punt.
De speciaal op maat (1200x600x50+15 mm) geleverde elementen wegen minder dan 17 kg per stuk, wat een handmatige verwerking mogelijk maakt.

Het geïntegreerde waterholprofiel van STYROCK WH biedt de mogelijkheid om een dikkere kantplank toe te passen dan voorheen, zodat een nog hogere isolatiewaarde kan worden behaald zonder de noodzaak om het bestaande bouwdetail aan te passen.

>> Lees meer over de nieuwe Styrock WH gevelplint

Project :  Nieuwbouw Passiefhuizen Roosendaal
Opdrachtgever :  Aramis Allee Wonen Roosendaal
Architect :  Dat Architecten Tilburg
Hoofdaannemer :  BAM Woningbouw Breda
     
Realisatie :  2012
Toepassing :  gevelplint
Product :  Styrock WH antraciet

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135