Passiefwoningen Wijhe

Passiefwoningen Wijhe

Passiefwoningen Wijhe Project foto's

Aan de Julianalaan in Wijhe realiseert Nikkels Bouwbedrijf BV uit Twello 20 huurappartementen volgens de Passief Huis methode.

Passiefhuizen worden gebouwd volgens een aantal principes; extreem goede isolatie, een noordgevel met weinig vensters en een open zuidgevel, tocht en luchtdicht en optimaal gebruik van zonnewarmte. Enerzijds wordt hierdoor fors bespaart op energiegebruik, anderzijds reduceert deze bouwmethode  de CO2 effecten op het milieu.

 In opdracht van Woningcorporatie Salland Wonen is het oude complex met zestien duplexwoningen uit 1950 gesloopt om plaats te maken voor dit energie-neutrale project. Architectenbureau Palazzo Oost ontwierp appartementen voorzien van onder meer dikke isolerende gevels, drielaagsglas en zonnecollectoren. Hierdoor moet een jaarlijkse besparing op de energiekosten van wel 250 euro per appartement mogelijk zijn.

Onderdeel van de extreme isolatiemaatregelen is de toepassing van een geïsoleerde kantplank. Nikkels Bouwbedrijf BV ging op zoek naar een passende oplossing en kwam met een aantal eisen; isolatiewaarde minimaal 7,0 m2.K/W bij een maximale dikte van 25 centimeter, maar bij voorkeur dunner.

Robert Drost, projectleider bij Nikkels Bouwbedrijf BV: “Dit vooruitstrevende project bracht een aantal uitdagingen met zich mee, waaronder een forse isolatie-eis ter plaatse van het gebied tussen onderdorpel en fundering met een beperkt beschikbare ruimte volgens het detail. Blauwplaat adviseerde met de STYROCK-HR isolerende kantplank de perfecte oplossing.”

De geadviseerde STYROCK-HR kantplank met een dikte van 23,5 cm en een R-waarde van 7,14 m2.K/W voldoet ruimschoots aan de verwachtingen dankzij de nieuwe zilvergrijze XPS-isolatiekern achter de cementgebonden toplaag. Niet voor niets wordt deze kantplank Hoog Renderend genoemd; door de reflecterende deeltjes in de isolatie behaalt de kantplank bij gelijkblijvende dikte een ca. 20% beter rendement dan gebruikelijk.

Lees meer over de Styrock HR kantplank >>

Project :  20 passiefwoningen Wijhe
Opdrachtgever :  Woningcorporatie Salland Wonen Raalte
Architect :  Palazzo Architectuur & Stedebouw Holten
Hoofdaannemer :  Nikkels Bouwbedrijf BV Twello
     
Realisatie :  2012
Toepassing :  kantplank
Product :  Styrock HR

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135