Over XENERGY™

De thermische isolatie van de toekomst heet XENERGY™ en is niet blauw maar zilvergrijs. 
XENERGY™ isoleert tot 20% beter dan gewoon XPS en maakt isolatie van wanden, vloeren en daken nog effectiever.

De basis hiervoor werd meer dan 60 jaar geleden gelegd: geëxtrudeerd polystyreen hardschuim werd in de jaren ’40 door The Dow Chemical Company (“Dow”) aanvankelijk ontwikkeld voor de marine. Vanwege uitstekende thermisch isolerende eigenschappen heeft Dow het in de bouwwereld geïntroduceerd en door voortdurende verdere ontwikkeling is het de hoogwaardige oplossing bij uitstek als het gaat om thermische isolatie. De blauwe STYROFOAM™ XPS-platen staan tegenwoordig voor intelligente oplossingen in verschillende toepassingen.

De nieuwe generatie XENERGY™ XPS-isolatie koppelt beproefde eigenschappen van STYROFOAM™ aan een aantoonbaar beter isolatievermogen. Als u XENERGY™ XPS-platen in uw project toepast, dan mag u een duidelijk beter isolerende werking verwachten dan bij gangbare XPS-platen.

Dit is mogelijk dankzij een revolutionaire productiemethode voor XPS, waarbij gebruik wordt gemaakt van CO2 en reflecterende deeltjes in de schuimcellen. Deze reflecterende deeltjes kaatsen een verhoogd aandeel van de wegvloeiende energie terug, waardoor het isolerend vermogen van de plaat toeneemt.

Het resultaat: Minder energiekosten – meer zuinigheid, behaaglijkheid en duurzaamheid.
Met andere woorden: De toekomst begint met XENERGY™!

Lees meer hier over XENERGY >>

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135