Styrock WH gevelplint

Styrock WH gevelplint

21-05-2012 Styrock WH gevelplint Project foto's

Styrock is vanaf nu ook beschikbaar als gevelplint met geïntegreerde waterslag.
De nieuwe gevelplint genaamd Styrock WH is opgebouwd uit duurzame blauwe XPS isolatie (Styrofoam) fabrieksmatig verlijmt op een 15 mm lichtbetonplaat met aan de bovenzijde  een kunststeen waterholprofiel.

Toepassing
Styrock WH is een snelle en eenvoudig oplossing voor het gebied tussen de onderzijde van de gevelafwerking (bijvoorbeeld leisteen of hout) en de fundering. De nieuwe gevelplint combineert isolatie, kantplank en waterslag in één element.

Het geïntegreerde waterholprofiel van STYROCK WH biedt de mogelijkheid om een dikkere kantplank toe te passen dan voorheen, zodat een nog hogere isolatiewaarde kan worden behaald zonder de noodzaak om het bestaande bouwdetail aan te passen. Door het geringe gewicht van Styrock WH zijn de elementen eenvoudig handmatig te verwerken.

Esthetisch
Dankzij het geïntegreerde waterholprofiel is het niet nodig om de voorzijde van de Styrock WH gevelplint terug te laten springen, maar kan deze in één lijn doorlopen met de bovenliggende gevelafwerking. Styrock WH is met name ontwikkelt voor zichttoepassingen en leverbaar met een zichtzijde (lichtbetonplaat & waterholprofiel) in de kleur antraciet.

Al in de productiefase wordt deze kleur ingemengd, waardoor een diepe kleuring ontstaat. Hierdoor leidt een kras of kleine beschadiging niet of nauwelijks tot kleurverschillen.

Mogelijkheden
Styrock WH gevelplinten worden projectmatig volgens uw specificaties geproduceerd. Binnen een maximale lengte van 3,00 m en breedte van 1,22 m kan iedere maat voor u worden vervaardigd. De dikte van Styrock WH is minimaal 35 mm (20+15mm; isolatie en toplaag). De isolatiekern kan in stappen van 10 mm worden verhoogd tot de vereiste Rc-waarde of de gewenste dikte volgens uw detail is bereikt. Daarnaast is de vorm van het kunststeenprofiel per project in overleg te bepalen.

Praktische voordelen
Het toepassen van de Styrock WH gevelplint heeft een groot aantal voordelen:

- Gemakkelijke en arbeidsvriendelijk
- Snel en handmatig te verwerken
- Isolerende functie
- Geïntegreerde waterslag
- Kostenbesparend
- Hoge druksterkte
- Licht in gewicht
- Eenvoudige constructie
- Fraaie esthetische oplossing

>> Lees meer over de toepassing van Styrock WH bij Passiefhuizen "De Kroeven" te Roosendaal

Bron: Blauwplaat

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135