Styrock borstwering

Styrock borstwering

29-04-2016 Styrock borstwering Project foto's

Styrock is vanaf nu ook beschikbaar als borstweringselement.
Styrock Borstwering is aan beide zijden voorzien van een cementgebonden sandwichplaat met daartussen een kern van duurzaam blauw geëxtrudeerd polystyreen hardschuim (XPS).

Toepassing
Styrock Borstwering is een snelle en eenvoudige oplossing voor de afwerking van het gebied tussen vliesgevel en fundering. Dit isolerende borstweringselement wordt voornamelijk toegepast als verloren bekisting bij de aanleg van bedrijfspanden. Styrock Borstwering wordt op de fundering geïnstalleerd, waarna de vloer kan worden gestort en afgevlinderd.Door de robuuste afwerklaag aan beide zijden, zijn zowel de vloer/wand aansluiting aan de binnenzijde als de buitenzijde in het perimeterbereik direct afgewerkt in cementgrijs of antraciet beton. Daarnaast zorgt de XPS-isolatiekern van de borstwering voor een duurzame koudebrug oplossing.

Esthetisch
Voor esthetische toepassingen is Styrock Borstwering leverbaar met cementgebonden platen in zowel Cementgrijs als Antraciet. Al in de productiefase van de toplaagplaten wordt de kleur ingemengd, waardoor een diepe kleuring ontstaat. Hierdoor leidt een kras of kleine beschadiging niet of nauwelijks tot kleurverschillen. Het is ook mogelijk om beide tinten te combineren in één element zodat er duidelijk onderscheid kan worden gemaakt in bijvoorbeeld de binnen- en buitenzijde van een gebouw.

Mogelijkheden
Styrock borstweringselementen worden projectmatig volgens uw specificaties geproduceerd.
Binnen een maximale lengte van 3,00 m en breedte van 1,20 m kan iedere maat voor u worden vervaardigd, eventueel voorzien van een speciale randafwerking. De dikte van Styrock Borstwering is minimaal 50 mm (15/20/15 mm; toplaag/isolatie/toplaag). De isolatiekern kan in stappen van telkens 10 mm worden verhoogd tot de vereiste Rc-waarde of de gewenste dikte volgens uw detail is bereikt.

Praktische voordelen
Het toepassen van Styrock Borstwering heeft een groot aantal voordelen:

  • Gemakkelijke en arbeidsvriendelijke oplossing
  • Snel te verwerken
  • Isolerende functie
  • Kostenbesparend
  • Hoge druksterkte
  • Licht in gewicht
  • Eenvoudige constructie
  • Fraaie esthetische oplossing

Bron: Blauwplaat Deventer

terug naar overzicht

Munsterstraat 12     7418 EV Deventer     T +31 (0)570 - 634 474     F +31 (0)570 - 633 135